תוכן איכותי מעשיר את האתר שלכם, אבל בלי מעקב נכון אחר הביצועים, ההצלחה של התוכן תישאר מקרית. ניתוח השיווק הדיגיטלי שלכם מספק לכם דאטה שיאפשר לכם לכוון את כותבי התוכן שלכם טוב יותר וישפר את האסטרטגיה השיווקית. גוגל אנליטיקס הוא כלי מצוין כדי לעזור לכם להבין את הביצועים של התוכן באתר שלכם.
במאמר הזה אנחנו עונים על 6 שאלות שכל משווק באמצעות תוכן צריך לשאול.
1. איך אדע אם התוכן גורם להמרות?
אתם מייצרים תוכן מסיבה – כדי להגדיל את כמות ההמרות והמכירות של המוצר או השירות שלכם.
בין אם מדובר בפוסטים לבלוג, סרטוני וידאו או אינפוגרפיקות, אתם רוצים תוצאות שיקחו את העסק שלכם קדימה. אז איך תדעו אם הכתיבה השיווקית שלכם עושה את העבודה?
קודם כל, הגדירו יעדים בגוגל אנליטיקס כדי שתוכלו למדוד את ההתקדמות שלכם. אתם יכולים להתאים את היעדים בדיוק לעסק שלכם – יעד יכול להיות הגעה לדף מסוים, לחיצה על כפתור, שיחת טלפון כתוצאה מצפייה בדף, רכישה אונליין של המוצר שלכם, מילוי טופס, זמן באתר, גלילה באתר ועוד מלא. אחרי שיצרתם יעדים בהתאם למטרות תכנית השיווק שלכם, בעצם עשיתם את הצעד הראשון שישמור שת התוכן שלכם במסלול הנכון.
אחד הכלים הכי שימושיים של גוגל כדי לעקוב אחר המרות מתוכן הוא כלי הפילוח שלהם. לחצו על Add Segment ואז על New Segment, ובחרו באפשרות Sequences.
עם הכלי הזה אתם יכולים לראות דוחות ספציפיים של אנשים שהמירו לאחר שצפו בתוכן שלכם. כדי לבנות רצף כזה, הגדירו את השלב הראשון כ”page” עם העמוד שבו נמצא התוכן שאותו אתם רוצים למדוד. עברו לשלב הבא על ידי לחיצה על “Is Followed By”. השלב הזה יכול להיות יעד שהגדרתם וזה משאיר אתכם מעודכנים כל הזמן על ביצועי התוכן שלכם. אל תשכחו לבחור users ולא sessions.
2. איך אדע אם פיספסתי נושא באסטרטגיית התוכן שלי?
באמצעות מחקר מילות מפתח נכון, התוכן שלכם יכול לכסות את רוב הנושאים שרלוונטים לקהל היעד שלכם. למרות זאת, יכול להיות שפיספסתם רעיונות מסוימים. וכשבוחנים פעולות מסוימות של המשתמשים אפשר לגלות נושאים שאחרת אולי לא הייתם מגלים.
לפעמים מבקרים מגיעים לאתר שלך, מחפשים מידע רלוונטי ולא מוצאים אותו. גוגל אנליטיקס יכול להפוך את הכשלונות הקטנים האלה למקור רעיונות חדשים לשיווק באמצעות תוכן.
אתם יכולים למצוא רעיונות חדשים לתוכן באמצעות מעקב אחר האנשים שיצאו מהאתר לאחר שחיפשו משהו ומעקב אחר המילים שהם חיפשו. בגוגל אנליטיקס, כנסו ל”Behavior” ואז “Site Search” ובחרו ב “Search Terms”. כאן תמצאו רשימה של היסטוריית החיפושים באתר שלכם.
תוכלו גם לראות איזה חיפושים משאירים אנשים באתר שלכם ואיזה חיפושים גורמים להם לצאת. התייחסו בעיקר ל”Search exits” שממנו אפשר להסיק איזה תוכן חסר באתר שלכם ולקבל רעיונות לתוכן חדש לעסק שלכם.
ניתוח המגמות בsearch exit יכול לגלות לכם מה הגולשים באמת רוצים לראות באתר שלכם ואיזה תוכן אולי חסר. אם אתם רואים חיפוש שחוזר על עצמו ואין לכם תוכן רלוונטי באתר, מומלץ לסגור את הגאפ בהקדם כדי לתת יותר ערך ללקוחות שלכם.
3. כמה מהתוכן שלי אנשים בכלל קוראים?
אם כל ההשקעה והמאמץ שכרוך ביצירת תוכן איכותי, אתם מצפים שהוא יעשה משהו לגולשים ויהפוך אותם ללקוחות. אם התוכן שלכם לא משכנע או פרקטי, הם יישארו בו פחות מ15 שניות בדיוק כמו 55% מהגולשים.
מידת העניין שהתוכן שלכם מייצר תאפשר לכם להבין אם אתם צריכים לשנות את האסטרטגיה.
מעקב אחר התנהגות הגולשים תעזור לכם לשפר את החומר שלכם כדי להגביר מעורבות, ואת זה מודדדים בגוגל אנליטיקס באמצעות עומק גלילה, באונס רייט, וזמן בעמוד.
עומק גלילה הוא דרך טובה להבין איפה בדיוק הגולשים הפסיקו לקרוא את הפוסט או עמוד פנימי. הוא מודד ומסמן את האזור שבו הגולש הפסיק, ואפשר למדוד גלילה אנכית או אפקית באחוזים או בפיקסלים.
כדי לעקוב אחר עומק גלילה, פתחו את Google Tag Manager, לכו ל“Trigger” ובחרו “New”. לחצו על “Trigger Configuration” ובחרו “Scroll Depth”. אחרי שהגדרתם את הפרטים הרלוונטים תוכלו לשלוח דאטה לאנליטיקס ואז להחליט אם לקצר את התוכן או לשפר את הרלוונטיות של חלקים ספציפיים.
4. איך אדע מתי הזמן הכי טוב לפרסם תוכן?
כותבי תוכן בדרך כלל משתמשים בלוח שנה שמפרט את ימים וזמנים לפרסם את התוכן. גוגל אנליטיקס מציג לנו את הזמנים הכי טובים שבהם התוכן יכול לגרום למעורבות ומכירות. בעמוד הראשי תוכלו לראות טבלה ומפת חום של ביצועים כלליים לפי ימים ושעות.
אתם יכולים גם ללכת לכל אחד מהדוחות בגוגל אנליטיקס, לבחור Secondary dimension ואז “day of a week name” או “hour” כדי לפצל את הדאטה לפי זמנים.
לאחר שהבנתם מה הם הזמנים הכי טובים למעורבות גולשים, תוכלו להתאים את לוח השנה שלכם כדי למקסם את שעות השיא.
5. איך אוכל לדעת אם אנשים מראים מעורבות בתוכן?
אתם רוצים שהחוויה שהגולשים שלכם תהיה חלקה וזורמת. פגמים וחוסרים בתוכן יכולים להשפיע על הזרימה לכיוון היעד שהגדרתם, ובדיקת שימושיות באמצעות גוגל אנליטיקס היא דרך פרודקטיבית למנוע בעיות כאלה.
בדיקות ושאלונים יכולים לאסוף מידע חשוב על שימושיות, אבל ה navigation summary וה behavior flow של גוגל אנליטיקס יכולים לעזור למצוא אותן.
Navigation summary מציג מערכות היחסים בין הדפים באתר שלך, ומאפשר למצוא חריגות ובעיות במבנה הקישורים הפנימיים. Behavior flow עוקב אחר מסע הגולש כשהוא מדפדף בדפים השונים באתר שלך, וגם מאפשר לזהות אזורים בעייתיים.
6. איך אוכל לראות מי קורא את התוכן?
כאתם מזהים את הקבוצות הדמוגרפיות שמגיבות הכי טוב לתוכן שלכם, זהו יתרון ענק לאסטרטגיית התוכן שלכם. כדי לבדוק מי קורא את התוכן שלכם אתם יכולים להיכנס לגוגל אנליטיקס ולעבור על החלק “audience”.
החלק הזה מראה את הקהלים הדמוגרפים שהתוכן שלכם מושך לפי גיל, מין, מיקום, שפה ועוד. אפשר לפלח את הגולשים גם לפי המכשיר שבו הם צפו בפוסט ולהשוות אם משתמשים ממובייל או מדסקטופ מתחברים יותר לתוכן שלכם ואם זה מובייל אז להשוות אנדרואיד עם iOS.
התנהגות ותחומי עניין של קהלים יכולים לעצב את הקמפיינים ולחדד את הפרסונות לקוח שלכם. תוכלו לנתח בדיוק את הקהל שקורא את התוכן שלכם ולהשוות אותו לדאטה מסושיאל מדיה או אתרים אחרים מאותה תעשייה שברשותכם כדי להכיר את הקהל שלכם יותר.
תנו למקצוענים לנתח את התוכן שלכם
גוגל אנליטיקס יכול לעזור לבעלי עסקים לעשות שיווק באמצעות תוכן ברמה הרבה יותר גבוהה. למרות זאת, לא מדובר רק על איזה כלים אתם משתמשים אלא במומחיות של מקצוענים כשזה מגיע לתחום קידום אתרים. אנחנו בDigitalab נספק לכם את המשאבים, הכלים והמקצועיות שהעסק שלכם צריך כדי להתקדם. הצוות שלנו מציע מגוון פתרונות שלכולן מטרה אחת – להגדיל את הROI.
צרו איתנו קשר כאן או בטלפון 050-218-6338 כדי ללמוד עוד מה אנחנו יכולים לעשות בשבילכם.