בניית אתרים קידום אורגני קידום ממומן שיפור יחס המרה

תתחילו להגיד “לא תודה” לדף תודה!

תוכן עניינים

מה זה דף תודה?

דף תודה הוא הבחירה הראשונה של רוב המתכנתים והמקדמים כי הכי קל להקים אותו והכי קל להטמיע מעקב המרות עליו.

זה דף שאמורים להגיע אליו אך ורק לאחר ביצוע פעולה חשובה באתר כמו השארת ליד, הרשמה לוובינר או רכישה באתר.

מערכות מדידה שונות כמו Google Analytics וFacebook Ads ידעו לספור את הצפייה בעמוד הזה כהמרה, ובהתאם לנתונים לכוון את הקמפיינים ואת המערך השיווקי בכללי.

למה לא כדאי לעבוד עם דף תודה?

אין ספק שעם דף תודה קל יותר לעבוד אבל יש לו מספר חסרונות משמעותיים בעיקר עם דיוק הדאטה חשוב לכם:

כפילויות של המרות 

קרה לכם פעם שראיתם יותר המרות מכמות הלידים בפועל? אחת הבעיות הנפוצות ביותר עם דף תודה היא שלפעמים מישהו משאיר, מגיע לדף תודה, יוצא מהאתר, אבל המכשיר שומר את הדף הזה ואז אחרי כמה שעות או ימים כשהגולש נכנס בטעות או בכוונה לאתר שוב, הוא מגיע ישר לדף תודה שוב וההמרה נספרת שוב.

זה קורה יותר ממה שאתם חושבים ותוכלו לבדוק את זה בgoogle analytics בaudience בדוח user exploer.

פספוסים של המרות

יכול לקרות בשני מצבים:

– אם האתר שלכם איטי, המשתמש מילא את הטופס ובזמן שהאתר שלכם חושב איך לטעון את הדף תודה, הוא כבר עזב את האתר וכך הוא מעולם לא הגיע לדף תודה, וההמרה לא נספרה.

  • – אם לוקח לאנליטיקס או לפיקסל זמן להיטען. יכול להיות מצב, בעיקר אם עשיתם אופטמיזציית מהירות לאתר שדוחה סקריפטים, שבו הגולש הגיע לדף תודה לאחר מילוי טופס, יצא, וההמרה לא נספרה כי לאנליטיקס או לפיקסל לוקח כמה שניות להיטען.

הוספת הדף לאינדקס של גוגל

כל אחד יודע שעל דף תודה עושים no-index (ואם אתם לא יודעים ומשתמשים בדפ”ת אז כדאי לשים ומהר). אבל צריך לזכור שno index זה רשות, וגוגל עדיין יכול להתעלם ממנו ולאנדקס את הדף, וכך אנשים יכולים להיכנס בפעם הראשונה לאתר שלכם מהדף תודה, מה שיגרום להרבה המרות שלא באמת קרו. אם אתם מתעקשים בכל זאת להשתמש בדף תודה, לפחות תחסמו אותו בrobots.txt ותוודא באמצעות הsearch console שהוא לא בגוגל(אם כן תסירו אותו דרך הSC).

אין מעקב אחרי שדות

כדי לחדד את איכות הלידים או לקבל עליהם מידע חשוב, לפעמים מוסיפים שדות נוספים מעבר לשם,טלפון, אימייל. לעקוב אחרי השדות האלה זה דבר מאוד חשוב מכיוון שהם יכולים לפעמים לעשות הבדל בין קמפיין כושל לקמפיין מצליח. דוגמא:

אתר בתחום ההלוואות שמחפש רק הלוואות של מליון ומעלה. רוב האנשים מחפשים הלוואה של עד 50% וגם סטארטאפים שצריכים הלוואה לא רושמים בגוגל “הלוואה לסטארטאפ” אלא “הלוואה” או “הלוואה לעסקים”. מה עושים?

מכניסים לטופס שדה “סכום ההלוואה” ומגדירים מעקב אחר השדה בנוסף לטופס. עוקבים בנפרד אחרי כל מי שמילא טופס של מליון ומעלה עד שמצברת כמות. ברגע שיש כמות בונים קהל lookalike או similar audience של הלידים האלה בגוגל ופייסבוק ופשוט נהנים מזרם של לידים סופר איכותיים.

האסטרטגיה הזאת לא תתאפשר עם דף תודה.

אז איזה פתרון יהיה טוב יותר?

רוב מערכות ניהול האתרים היום כולל וורדפרס, שולחות אירוע JS בזמן מילוי טופס. אם האתר שלכם לא שולח, בקשו מהמתכנת שלכם להטמיע אירוע כזה.

בעזרת טאג מאנג’ר אפשר לעקוב אחר האירועים האלה. השיטה הזאת גם יותר טובה מהטמעת מעקב אחר הכפתור “שלח” מכיוון שהיא מאפשרת לשלוח אירוע המרה אך ורק אם הטופס באמת נשלח ולא אם מישהו לחץ בטעות על הכפתור.

ומה הדין לגבי חנויות וירטואליות?

לחנויות וירטואליות כדאי להשאר עם דף תודה – גם מכיוון שהדף הזה הוא הזדמנות לדחוף מוצרים נוספים בנסיון להגדיל את המכירה, וגם מכיוון שהרבה פתרונות (ווקומרס לדוגמא) בנויים בצורה כזו שלשנות את זה יפגע בפונקציונליות שלהם. 

מה שכן כדאי לעשות באיקומרס הוא פיתוח שבודק האם הצפייה בדף תודה היא הצפייה הראשונה של המשתמש עם אותו מספר הזמנה, ואם לא , אז להפנות אותו במקום לעמוד My account או עמוד אחר. זה יבטיח הימנעות מכפילויות. 

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *